Elkaar niet kunnen luchten of zien

hersenen

Ze hebben beiden dezelfde voornaam, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

Vandaag gingen ze, beiden in hun rolstoel, tegelijk naar beneden. Zonder elkaar een blik waardig te keuren zaten ze te wachten tot de lift kwam. Toen de deur open ging reed de een naar binnen, de ander bleef stug zitten waar hij zat. Hij bleef wachten op de volgende lift.

Toevalligerwijs kwamen ze tegelijk weer boven. Beide liftdeuren gingen open, ze reden samen de gang in en keken elkaar aan. De één bleef bij de lift staan terwijl de ander de afdeling op reed. Hij kwam pas in beweging toen de ander uit het zicht was.

 

Advertisements

3 thoughts on “Elkaar niet kunnen luchten of zien

  1. Wat erg toch. Wonen in een verpleeghuis, waarschijnlijk een laatste ‘thuis’ en dan nog zo met elkaar omgaan. Voor mij komt het over alsof je dan in het leven niets hebt geleerd. Maar misschien is dat te kort door de bocht of een vooroordeel…

    1. Niet aangeboren hersenletsel maakt dat mensen veranderen. Over het algemeen hebben ze vaak wel een erg kort lontje. En ach, ik denk altijd maar: “Ze hebben niet gekozen om zo dicht op elkaars lip te leven.” Het is gewoon het leven in de grote buitenwereld in het klein, maar dan uitvergroot. Klinkt een beetje tegenstrijdig denk ik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s