Dronken

dronken

Giechelend rolden de twee vrouwen over de straat. We zagen het gebeuren toen we naar het hotel terug liepen. Wij moesten licht klimmen en zij daalden waardoor één haar evenwicht verloor. De ander probeerde haar staande te houden met als resultaat dat ze beiden vielen.

Bij het hotel bestelden wij een drankje. Op het terras praatten we nog na over het pelgrimspad wat wij gelopen hadden. Het was een prachtige wandeling die aan het eind begeleid werd door Schlagermuziek. Deze kwam van het festival wat wij totaal over het hoofd hadden gezien. Het gaf een wat vreemd gevoel om over het bezinningspad te wandelen terwijl de Schlagermuziek door het dal galmde.

Een stel dronken jonge vrouwen kwam het terrein van het hotel op zwalken. Ze liepen het hotel in om er later weer verdwaasd uit te komen. Giechelend keken ze om zich heen, geen idee hoe ze in het centrum moesten komen.

Van een hotelgast begrepen wij dat dit een vrij normale gang van zaken was in het weekend. Veel dronken lui denken dat het hotel een passage is naar het centrum. “Ze lopen soms helemaal door naar de keuken of gaan gewoon de trap op”, liet hij weten.

Na het diner liepen wij nog een rondje. Achter ons liep een groep zeer luidruchtige mensen. Ook al dronken. Een beer van een vent verloor zijn evenwicht en viel languit op straat. De rest viel vervolgens bijna om van het lachen.

Mijn lief en ik hadden een heerlijk weekend in Willingen. De omgeving is daar heel mooi, we hebben heerlijk gewandeld. Alleen dat gedoe met die dronken lui had voor ons niet gehoeven. Ik heb helemaal niets met dronken mensen. Sterker nog, ik heb er een hekel aan, zelfs als ze een plezierige dronk over zich hebben. Zelf drink ik gerust een glaasje wijn, maar daar blijft het dan ook bij.

We gaan vast nog eens terug naar deze omgeving. Dan zoeken we een hotel in één of ander verlaten gat. Heerlijk lijkt me dat. Voorlopig gaan we volgende week kamperen in Zeeland op een zeer rustige boerenkamping, waar weinig te beleven valt. En weet je, dat vinden wij juist fijn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s