Steeds weer in zijn territorium

stad Luxemberg

Na eerst “de lage stad”  van Luxemburg te hebben bekeken liepen we verder om ook “de hoge stad” te bekijken. In een soort grot was een lift, dat bespaarde ons een wandeling omhoog. 

In “de hoge stad” is het centrum. Eigenlijk wisten we wel dat dit niet aan ons besteed zou zijn, maar eigenwijs als we zijn slenterden we er toch doorheen. Dure winkels, merknamen en vrouwen op wiebelende naaldhakken. Leuk om naar te kijken en soms zagen wij in een etalage iets wat wel heel mooi was. “Kijken, kijken, niet kopen”, riepen we dan al gauw en vervolgden onze zoektocht naar een terras om een kopje koffie te nuttigen.

Daar zaten we, met een ontzettend sterk kopje koffie. Een groot deel van de middag bleef de koffie omhoog komen zodat we ter plekke besloten om nooit meer koffie te drinken. Nou ja, niet op een terras, dan nemen we wel thee of zo. We hadden echter wel zicht op een openbaar schouwspel. Een al wat oudere vrouw raakte in gesprek met een ook al oudere man. Het ging er heftig aan toe, dat kon je zo zien. Verstaan deed ik het niet, want het was een soort plat Duits-Frans. Voor hetzelfde geld had het ook Russisch kunnen zijn. Zij bleef maar ratelen en met haar armen zette ze de woorden kracht bij. Hij greep af en toe met zijn hand naar de keel, zo verschrikkelijk was het. Je kon zien dat hij het zat werd, want regelmatig deed hij een stap opzij. Dat weerhield haar niet om door te ratelen en bovendien deed zij vervolgens weer een stapje dichter naar hem toe en kwam weer in zijn territorium.

Advertisements

2 thoughts on “Steeds weer in zijn territorium

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s