Schutteren en twijfelen

Jonen pontje

Wij hadden al een flink eind gefietst en stonden te wachten bij het pontje van Jonen. Voor ons stond een al wat ouder stel. Hij in race outfit, helmpje op en fietshandschoenen aan. Zij in een gewone sportieve outfit, maar ook met helmpje en fietshandschoenen.

Met de fiets aan de hand liepen we de pont op. De oudere man in race outfit zette zijn fiets tegen de reling en pakte, uit de stuurtas, een tasje met daarin een fototoestel. Door de langsvarende boten wiebelde het pontje nogal. De man haalde, terwijl hij zijn evenwicht probeerde te bewaren, zijn fototoestel uit het tasje.

“Verder inschuiven”, klonk het achter ons. De man pakte verschrikt zijn fiets vast, want inderdaad was er voor hem nog ruimte. Het hele gezelschap schoof naar voren en de man pakte zijn fototoestel weer. Schuin achter ons stond zijn vrouw, die wilde hij fotograferen. Hij bedacht zich en maakte eerst een foto van de overkant en daarna nog snel één van zijn vrouw. De pont was inmiddels aan de overkant en haastig probeerde hij zijn fototoestel terug te stoppen in het tasje. Het ging niet zo soepeltjes, want het pontje wiebelde dat het een lieve lust was. Eindelijk was het voor elkaar en moest het alleen nog in de stuurtas.
Vol belangstelling volgde ik de activiteiten van de man en observeerde van opzij zijn vrouw. Zij keek naar hem, schudde haar hoofd alsof zij zeggen wilde: “Man, wat sta je toch altijd te schutteren. Doe toch eens een beetje normaal”.

“Die man is net ons huidige kabinet. Schutteren en twijfelen en overal net iets te laat mee zijn”, reageerde mijn lief.

2 thoughts on “Schutteren en twijfelen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s